088 - 1012 800 info@ebocon.nl
Ebocon

Met onze jarenlange ervaring is Ebocon uw aangewezen partner voor…

 

Reparaties

Voor een aantal leveranciers die met de levering van luchtbehandelingskasten gestopt zijn, zijn wij het aanspreekpunt voor gebreken die geconstateerd worden tijdens de levensduur van de luchtbehandelingkast (Stork -Air, Hansa, KesslerTech).

Reparatie omvat o.a. de levering en montage van warmtewisselaars ter vervanging van bestaande wisselaars, vervanging van ventilatoren en ventilatorlagers, vervanging van luchtkleppen door kunststof kleppen, vervanging van filterconstructies, b.v. stalen frames door RVS frames.

Inspecties

Controle Conditie Luchtbehandelingskasten

Een beperking op luchtkwaliteit en levensduur van luchtbehandelingskasten heeft bijna altijd een vochtprobleem als oorzaak, waardoor corrosie, versmering en verwering optreedt, dat uiteindelijk resulteert in vervuilde ventilatielucht en een verkorte levensduur.

Voor het snel en eenduidig in kaart brengen van de conditie van de luchtbehandelingkast is een rapportage formulier ontwikkeld waaruit de toestand inzichtelijk en de verbeter punten duidelijk aangegeven worden. Zie downloadpagina.

Modificatie

Modificatie betreft o.a. verbeteren van buitenlucht aanzuigsecties zodat deze droog blijven, het verhogen van de capaciteit van warmtewisselaars en ventilatoren of het inbouwen van andere ventilatoren, zigzag gespannen filterdoek vervangen door wegwerp filtercassettes, het vervangen van verweerde rotor (warmtewiel) massa.

Renovatie

Renovatie is eigenlijk een optelsom van reparatie, modificatie en conservering. De basis voor een renovatie is altijd een overeenstamming over de verlenging van de levensduur. Vooraf aan een renovatie, doen we altijd een Inspectie met een rapportage waarin we de bestaande situatie vastleggen en een advies geven over de nodige acties.

Conservering

Conservering door middel van het coaten van gecorrodeerde delen ter verkrijging van een levensduur verlenging.